5 trikova za mladolik izgled

Odustajanje nikad nije (bila) opcija

Postoji trenutak u životu svake žene kad u ogledalu ugleda stariju i umorniju verziju sebe. Ni mnogo sna ni najbolje kreme ni vedar duh ne mogu zaustaviti sat i spriječiti da gravitacija učini svoje. I tada očajnički pokušavamo vratiti svježinu i mladolikost lica šminkom. Često bez uspjeha, jer podočnjaci su sve veći, oči sitnije, ten ugasao i umoran. Mnoge odustanu, pomire se sa sudbinom i prestanu nanositi make-up. Ostale nabace masku “gospođe u najboljim godinama” koja je u neskladu sa živosti duha i iskrom u oku vragolaste zafrkantice i femme fatale koja čuči u svakoj od nas.

Upoznati novu sebe, otkriti zavodljivost i svježinu te nove “ja” izazov je. No od pomoći vam mogu biti savjeti iskusnih vizažista.

1. Birajte podlogu u skladu s tenom

Svjetlija nijansa lice čini beživotnim i “ravnim”, pa  umjesto da mu vrati mladolikost i svježinu, djeluje poput maske i dodaje godine. Tamnije nijanse nemaju moć osvjetljavanja ni isticanja pa tonus vizualno pada i izgled se doima umorno. Kod nanošenja pudera bitno je da ga ne razmazujete, već nježno utapkate od vrha jagodica prema čeljusti. Potrudite se pronaći nijansu koja nije svjetlija ni tamnija od vašeg tena. Ako ste blijedi ili ako vam je lice svjetlije od tijela, ten ćete najlakše izjednačiti bronzerom.

2. Zaboravite pretamne ruževe

Kako starimo, gubimo finu definiranost usnica pa je poželjno koristiti ruževe koji će im vratiti punoću. Izrazito tamnim i mat nijansama postiže se suprotno: usne su vizualno tanje, a dojam je strog i ozbiljan. Za svježe i putene usnice birajte ruževe sa svijetlim ili tamnim ružičastim podtonom, te dodajte malo sjajila na sredinu usana. Mnoge se žene boje sjajila misleći da su prestare za takvu teksturu, no sjajila nove generacije u spoju s trajnim ruževima čine čudo.

3. Ne iscrtavajte samo donji kapak

Zbog nabiranja kapaka, žurbe ili samo navike oči često ističemo sjenčanjem uz rub gornjih trepavica. To stvara efekt manjih, tužnih i umornih očiju, a licu dodaje godine. Oči uokvirene olovkom, sjenilom ili tušem uz gornji kapak najljepši su ukras licu. Bitno je da potez ne bude predebeo jer takva linija ne komplimentira licu, pa je povucite što bliže rubu trepavica. Krenite od vanjske strane oka prema nosu postupno stanjujući liniju. Dodirom tamnijeg sjenila uz vanjski rub donjeg kapka ističe se bademast oblik oka, ublažava se linija na gornjem kapku i pogled dobiva na zavodljivosti.

4. Pogrešna nijansa rumenila (i pogrešno nanošenje)

Svakodnevno susrećem dame sa smeđim “mrljama” na obrazima. Takav izgled nastaje kad se bronzer koristi umjesto rumenila, odnosno kad se pokušava konturirati i rumeniti istim potezom, što je nemoguće! Rezultat je umorno, obješeno i prenašminkano lice. Druga su krajnost nevidljiva rumenila, koja se i ne primjećuju. Poslužite se trikom: lagano se uštipnite za obraz i boja lica neka vam bude smjernica za odabir rumenila. Nanesite rumenilo na vrh jagodice pazeći da ne prijeđete liniju podočnjaka i nastavite prema ušima. Rumenilo nemojte nanositi po jagodičnoj kosti niti ispod nje. Takvim ćete načinom postići trenutni lifting lica.

5. Nedefinirane obrve

S godinama obrve slabe i prorjeđuju se. Pune i guste obrve osiguravaju mladolik izgleda lica pa ih moramo popuniti olovkom, sjenilom, maskarom ili kombinacijom ovih proizvoda. Boja za obrve mora biti tonski usklađena s kosom, i to nijansom uz korijen, osim ako nije tamna. Tada kao smjernicu uzimamo vrhove kose. Najbolji način za popunjavanje obrva jest iščetkati ih prema gore i u smjeru rasta pa podignuti pogled. Potom laganim pokretima nanesite pigment gdje su se dlačice prorijedile imitirajući njihov rast. I upamtite: obrve imaju početak, vrh i kraj te luk, ma kako lagan bio.

Ovi make-up savjeti neka vam posluže kao smjernica za ponovno upoznavanje svoga lica, koje će vam vratiti svježim i zavodljivim odrazom. Svoj stil ste već izgradile, potraga za novim čudesnim kutijicama neka bude zabava. Jer “djevojka uvijek mora imati projekt”.

Odgovori

Povezani članci

MAKE UP

Kako biti Parižanka u svakoj prilici…?

NJEGA LICA

Za zaglađenu i obnovljenu kožu u jednom potezu – Hydro Masque Exfoliant