Politika privatnosti

Ova Politika privatnosti informira Vas o obradi Vaših osobnih podataka koje prikupljamo kada posjećujete naše internetske stranice pod imenom DermaCare. U prikupljanju i obradi tih podataka djelujemo kao voditelj obrade u smislu kako je isti definiran Općom uredbom o zaštiti podataka.

Opći podaci:

Za obradu osobnih podataka odgovorno je društvo DISPOMED PROMET d.o.o., Podolje 9, 10000 Zagreb, OIB: 53924099291.

Kontakt podaci putem kojih se mogu dobiti sve informacije u vezi obrade i korištenja osobnih podataka su:

 • putem e-maila na: dpo@dermacare.hr
 • ili  ako nas želite kontaktirati putem pošte možete to učiniti na adresu:

DISPOMED PROMET d.o.o.

Podolje 9,

10000 Zagreb

Obrada osobnih podataka:

DISPOMED PROMET d.o.o. (dalje u tekstu: DISPOMED PROMET) razumije da vam je Vaša privatnost bitna. Poštujemo Vašu privatnost i štitimo Vaše osobne podatke. To može uključivati svaku informaciju koja može dovesti do vas kao pojedinca. DISPOMED PROMET obrađuje Vaše osobne podatke koje ste nam povjerili prilikom registracije u web shopu, putem prijave na newsletter na našoj internetskoj stranici www.dermacare.hr, kroz recenzije naših proizvoda i usluga ili postavljanjem upita na neki od predviđenih kontakt kanala.

Web shop

Za potrebe realizacije kupoprodajnog ugovora i isporuke robe možemo prikupljati sljedeće osobne podatke:

 • Ime i prezime
 • Adresa
 • Broj telefona
 • E-mail
 • Podatke o načinu plaćanja

Pravna osnova za obradu osobnih podataka prikupljenih putem web shopa je realizacija ugovora u kojem je ispitanik stranka (Čl.6. st.1 t. b) Opće uredbe o zaštiti podataka).

Osim toga, želimo vas obavijestiti da možemo koristiti vaše podatke kako bismo vam prikazali ciljane oglase ili vas podsjetili da dovršite kupnju koju ste započeli na našem web shopu. Ovo radimo kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo i relevantnije ponude. Ako ne želite da vaši podaci budu korišteni na ovaj način, imate mogućnost da se isključite iz ovih kampanja u bilo kojem trenutku.

Pravna osnova za ovu obradu osobnih podataka je naš legitimni interes (Čl.6. st.1 t. f) Opće uredbe o zaštiti podataka) za unaprjeđenjem usluga.

Unaprjeđenje korisničkog sučelja

Kako bi smo unaprijedili korisničko sučelje naših internetskih stranica, možemo prikupljati i analizirati podatke o načinu na koji ih koristite. Za navedene svrhe koristiti ćemo program Mouseflow (www.mouseflow.com) koji bilježi aktivnosti korisnika na odabranoj internetskoj stranici i to:

 • Klikove, pokrete, lebdjenje, pomicanje vašeg miša ili trackpada
 • Internetski preglednik koji koristite na vašem uređaju
 • Informacije o uređaju koji koristite (da li se radi o stolnom računalu, tabletu ili telefonu)
 • Jezik vašeg preglednika
 • Operativni sustav vašeg uređaja (npr. IOS ili Android)
 • Razlučivost zaslona vašeg uređaja
 • Trajanje vašeg posjeta web stranici
 • Stranice koje posjećujete na web stranici (URL-ovi)
 • Sadržaj web stranice koju posjećujete (HTML)
 • Približnu lokacija ISP-a (grad, država/regija, zemlja)
 • Da li vas je na naše internetske stranice uputio drugi URL
 • Da naše internetske stranice posjećujete prvi put ili ste ponovni posjetitelj

Pravna osnova za obradu osobnih podataka u ovom slučaju je vaša privola (Čl.6. st.1 t. a) Opće uredbe o zaštiti podataka) koju dajte kroz pristanak na korištenje statističkih kolačića.

Newsletter

Osobni podaci koji se prikupljaju putem prijave na newsletter su:

 • E-mail adresa

Gore navedeni osobni podaci koriste se isključivo za dostavu newslettera na e-mail adresu upisanu u prijavi od strane korisnika i ne koriste se za druge svrhe.

Newsletter Vam možemo dostavljati ako ste se prijavili za dobivanje newslettera ili ako ste već naš kupac.

Prijavom na marketinški newsletter DISPOMED PROMET-a dajete dozvolu za korištenje i pohranu Vaših osobnih podataka u svrhu marketinške promidžbe sve dok ne povučete privolu, odnosno, odjavite se od primanja newslettera. Pravna osnova za obradu osobnih podataka je Vaša privola da Vas obavještavamo o našim proizvodima i uslugama. (Čl.6. st.1 t. a) Opće uredbe o zaštiti podataka).

Ako ste već naš kupac, marketinški newsletter Vam možemo dostavljati u svrhu izravne promidžbu i prodaje naših proizvoda ili usluga sukladno odredbama Zakona o elektroničkim komunikacijama. U tom slučaju pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka je legitimni interes (Čl.6. st.1 t.f) Opće uredbe o zaštiti podataka) DISPOMED PROMET za unaprjeđenjem prodaje.

Neovisno o razlogu primanja možete se odjaviti od marketinškog newslettera bez da navodite razlog i to klikom na link u svakom newsletteru koji zaprimite. Alternativno, odjavu s newslettera možete izvršiti i tako da nam se obratite e-mailom na: dpo@dermacare.hr ili putem pošte na adresu: DISPOMED PROMET d.o.o., Podolje 9, 10000 Zagreb.

Po odjavi Vaše podatke više nećemo upotrebljavati svrhe marketinga i više nećete primati DISPOMED PROMET newsletter.

Kontakt forme

Kako bi saznali više o našim proizvodima i uslugama možete nas kontaktirati kroz dostupne forme na našim internetskim stranicama. U tom slučaju također ćemo prikupljati Vaše osobne podatka kao što su:

 • Ime i prezime
 • E-mail
 • Broj telefona

Pravna osnova za obradu osobnih podataka je naš legitimni interes (Čl.6. st.1 t. f) Opće uredbe o zaštiti podataka) da odgovorimo na Vaše upite i pružimo Vam potrebne informacije o našim proizvodima i uslugama.

Možemo Vas kontaktirati više puta e-mailom ili telefonom nakon zaprimanja Vašeg upita kako bi osigurali da ste dobili informacije koje su vam potrebne, odnosno, da ste zadovoljni dobivenim odgovorom.

Vaše osobne podatke koje smo zaprimili putem postavljenog upita/recenzije/reklamacije na našim internetskim stranicama ćemo čuvati za vrijeme dok međusobno komuniciramo u svezi pružanja odgovora, odnosno, pružanja informacija o našim proizvodima i uslugama. Po proteku 60 mjeseci od zadnje komunikacije izbrisati ćemo sve Vaše osobne podatke. Navedeno ne utječe na Vaše pravo da u bilo kojem trenutku ranije zatražite da obrišemo Vaše osobne podatke iz naših evidencija.

Program vjernosti

Vaše osobne podatke možemo prikupljati u sklopu našeg Programa vjernosti kako bi ste mogli ostvarivati pogodnosti predviđene Programom vjernosti te kako bi Vam se mogle slati komercijalne obavijesti vezane za Program vjernosti.

Pravna osnova za obradu osobnih podataka jest realizacija ugovora u kojem je ispitanik stranka (Čl.6. st.1 t.b) Opće uredbe o zaštiti podataka)

Društvene mreže

Dispomed promet koristi Facebook i Instagram usluge za potrebe odnosa s korisnicima uz pomoć funkcionalne stranice/profila bez uvida u anonimne statističke podatke koji se tiču korisnika koji posjećuju našu Facebook stranicu i Instagram profil.

Pravna osnova za obradu podataka je naš legitimni interes (Čl.6. st.1 t. f) Opće uredbe o zaštiti podataka) da odgovorimo na Vaše upite i pružimo Vam potrebne informacije o našim proizvodima i uslugama.

Svrha, način obrade i čuvanje osobnih podataka:

Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe za koje su prikupljeni i za koje postoji valjana pravna osnova te se neće se ni na koji način učiniti dostupnima trećim osobama, osim u zakonom propisanu svrhu.

Iznimno od navedenog, kada je to potrebno za pružanje pojedine usluge podaci se mogu učiniti dostupnim našim dobavljačima (primjerice za dostavu proizvoda) koji tada djeluju kao izvršitelji obrade. U svakom takvom slučaju DISPOMED PROMET će osigurati odgovarajuću zaštitu Vaših osobnih podataka kroz sklapanje ugovora o obradi podataka sa spomenutim tvrtkama i osobama.

Po prestanku svrhe u koju su podaci prikupljeni ili istekom razdoblja na koji je dana privola ili prestankom ugovornog odnosa ili nakon isteka jamstvenog roka kupljenog proizvoda a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka, obrisati ćemo ili anonimizirati prikupljene osobne podatke.

Automatizirano pojedinačno donošenje odluka i slanje podataka izvan EU

Imate pravo da se na vas ne odnosi odluka koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, uključujući izradu profila, koja proizvodi pravne učinke na vas odnose ili na sličan način na vas značajno utječu.

Na internetskim stranicama u našem vlasništvu kao niti u uslugama koje pružamo trenutno ne koristimo automatizirano pojedinačno donošenje odluka.

Za potrebe slanja newslettera i organizaciju marketinških aktivnosti koristimo program MailChimp pri čemu Vaše e-mail adrese mogu biti dostupne izvan EU, odnosno, u Sjedinjene Američke Države. Sigurnost Vaših osobnih podataka osigurana je i u tom slučaju primjenom odgovarajućih pravnih (Standardne ugovorne klauzule) te organizacijskih i tehničkih mjera.

Izuzev navedenog, Vaše osobne podatke ne dostavljamo izvan Europske unije, odnosno, u zemlje koje se sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka smatraju „trećim zemljama“.

Korištenje kolačića

Kada posjećujete naše internetske stranice kako bi saznali više o nama i našim proizvodima, odnosno, pregledali informacije koje stavljamo na stranice, koristimo kolačiće s ciljem da osiguramo optimalno funkcioniranje stranica, prikupimo korisne informacije o posjetiteljima koje će nam omogućiti da dalje unaprijedimo svoje usluge kao i radi toga da općenito unaprijedimo korisničko iskustvo.

Kolačići mogu na vaš preglednik biti instalirani od strane DISPOMED PROMET-a ili od treće strane, primjerice oglašivača.

Za više informacija o načinu i svrhama korištenja kolačića predlažemo da pogledate našu Politiku korištenja kolačića.

Vaša prava glede osobnih podataka:

U svako doba imate sljedeća prava:

 • pravo zatražiti nas informaciju koje Vaše osobne podatke obrađujemo (uključivo i dobiti presliku tih podataka) kao i da ih ispravimo ako su navedeni podaci netočni.
 • povući privolu u bilo kojem trenutku ako Vaše osobne podatke obrađujemo temeljem privole kao pravne osnove za obradu. Napominjemo da povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade podataka obrađenih na temelju privole prije nego što je ista povučena.
 • pravo na pravo na prijenos podataka drugom voditelju obrade podataka kada je to tehnički izvedivo;
 • pravo zatražiti da zastanemo s korištenjem Vaših osobnih podataka na određeno vrijeme ako smatrate da ih ne obrađujemo u skladu s zakonom.
 • pravo zatražiti od nas da vaše osobne podatke izbrišemo u slučajevima kada ih obrađujemo temeljem vaše privole ili s osnove legitimnog interesa kao pravne osnove za obradu ili nekom drugom slučaju predviđenom propisom.
 • pravo na podnošenja prigovora u vezi obrade osobnih podataka.

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, možete nas kontaktirati na gore navedene podatke za kontakt.

U slučaju da se nekim od navedenih prava koristite nerazmjerno često i s očitom namjerom zlouporabe DISPOMED PROMET pridržava pravo naplatiti Vam razumnu naknadu za postupanje po zahtjevu ili odbiti Vaš zahtjev.

Pravo na prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka:

Ako imate prigovor glede načina na koji koristimo Vaše podatke, predlažemo da prvo kontaktirate nas kako bi otklonili problem no možete kontaktirati Agenciju za zaštitu osobnih podataka na e-mail adresu: azop@azop.hr ili putem pošte na adresu:

Agencija za zaštitu osobnih podataka

Selska cesta 136

HR -  10000 ZAGREB

Redovito pregledavamo i kada je prikladno, kako se naše usluge i korištenje osobnih podataka razvijaju, povremeno ažuriramo ovu Politiku. U slučaju da želimo koristiti Vaše osobne podatke na način koji ranije nismo identificirali, kontaktirat ćemo Vas kako bismo vam pružili informacije i ako je potrebno, zatražili Vaš pristanak. Savjetujemo Vam da redovito posjećujete ovu Politiku kako bi ste mogli dobiti aktualne informacije o načinu na koji obrađujemo Vaše osobne podatke.

Datum posljednjeg ažuriranja ove Politike: 23.10.2023. 

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge.

Nužni

Za postavke

Statistički

Marketinški