dvostrukim čišćenjem do blistave kože

Stalno slušamo istu priču o tome kako je važno čistiti kožu lica dvaput dnevno – ujutro prije nanošenja make-upa i uvečer prije odlaska na počinak – no Dermalogica je još “radikalnija” kad je riječ o tom beauty koraku. Svojim klijentima u DermaCareu savjetujemo da uz večernju njegu obvezno uključe dva proizvoda za čišćenje, i tako svakodnevnu rutinu pretvore u – ritual. Ovaj svakodnevni korak pronašao je brojne poklonice diljem svijeta koje su potvrdile njegovu iznimnu blagotvornost za zdravlje kože.

Kad bismo našu kožu promatrali mikroskopski, vidjeli bismo da je građena poput opeke. “Opeka” su u ovom slučaju stanice kože, a “cement” koji ih povezuje lipidi. Korištenjem preagresivnih i neprikladnih čistača narušavamo zaštitnu barijeru kože te ona postaje osjetljiva i nadražena.

Tijekom dana na koži se taloži nečistoća zbog zagađenja iz okoliša, lučenja sebuma, make-upa… Dodamo li tome vodootporne proizvode za zaštitu od UV zraka, rezultat je vrlo nečista koža. Anketa International Dermal Institutea pokazala je da prosječna žena svakodnevno čisti kožu samo 20 sekundi, dok muškarci ovoj rutini posvećuju još manje vremena. Kako temeljitim svakodnevnim čišćenjem pomoći koži da bolje apsorbira proizvode za njegu i tme joj omogućiti da se revitalizira, pročitajte u našem vodiču.

Ritual dvostrukog čišćenja provodi se u dva koraka:

  1. Prvi korak je otapanje površinskog sebuma, make-upa i nečistoće. Taj zadatak odlično će odraditi Precleanse – lagano ulje na bazi masline i koštice marelice s dodatkom kukui oraha, sjemena boražine i ulja rižinih mekinja. Riječ je o blagom čistaču koji otapa nečistoću topivu u mastima, bez umjetnih mirisa i boja. Upotreba je jednostavna: malu količinu ulja suhim dlanovima umasirajte na suho lice i oči koncentrirajući se na područja začepljenja. Namočite ruke i nastavite masirati kako biste dobili laganu mliječnu emulziju i potom isperite mlakom vodom.
  2. Izbor preparata za dubinsko čišćenje pora ovisi o potrebama i stanju kože. Za masnu i kožu sklonu aknama najprikladniji je Clearing skin wash, savršen protiv izbijanja, komedona i površinskog sebuma. Mješovitoj i masnoj koži namijenjen je Special cleansing gel; ovaj čistač bez sapuna temeljito uklanja nečistoće bez narušavanja prirodne ravnoteže vlage u koži. Ako se radi o vrlo osjetljivoj i reaktivnoj koži, posao će najbolje odraditi Ultracalming cleanser, iznimno nježan kremasti gel koji ujedno smiruje kožu. Kod suhe i prijevremno ostarjele kože potrebno je obratiti posebnu pažnju na izbor čistača kako bi nakon čišćenja koža ostala elastična i zadržala vlagu. Isprobajte Essential cleansing solution i Skin resurfacing cleanser na bazi mliječne kiseline koja zaglađuje i poboljšava teksturu kože.

Ne zaboravite da je put do lijepog i zdravog tena kvalitetno čišćenje kože i nikada ne preskačite ovaj važan korak!

Provodite li tehniku dvostrukog čišćenja ili tek planirate?

Autor: DermaCare tim

#dermalogicahr #healtyskin #precleanse #doublecleanse #crueltyfree #skinhealth

 

Odgovori

Povezani članci

NJEGA LICA

doskočite ljetnim aknama i prištićima

MAKE UP

trikovi za mladolik izgled