draping – novi beauty hit

Nakon višesezonskog trenda konturiranja, koji je svojim selfiejima na Facebooku pokrenula Kim Kardashian, a svrha kojeg je sjenčanjem izmijeniti crte lica i približiti se idealnom obliku zlatnog reza, na beauty scenu vraća se veliki šminkerski hit iz 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća – draping.

Naglašeno sjenčanje lica s dva komplementarna rumenila (tamnijeg i svjetlijeg) popularizirao je Way Bandy, legendarni vizažist iz ere supermodela, kojeg su obožavale brojne zvijezde, od Farrah Fawcett, Sophije Loren i Iman do mlade Madonne. Za razliku od dramatičnog, transformirajućeg konturiranja – koje nas uvelike lišava individualnosti – ovaj koncept šminkanja naglašava jedinstvene karakteristike lica, a ne oblik.

Izvedba je prilično jednostavna: tamnije mat rumenilo nanosi se duž jagodične kosti, od uha do sredine obraza (njenu prirodnu liniju lako ćete uočiti uvučete li obraze), dok se svjetlijom nijansom – obvezno sa sjajnim česticama – naglašava vrh jagodice i omekšava oštra kontura. Sjajno rumenilo nanosi se i uz liniju sljepoočice te na sredinu brade, kao alternativa klasičnom highlighteru.

Trikova s drapingom ima još… Tamnijom mat nijansom osvježena arkada produbit će pogled, a vodoravna linija povučena preko hrpta nosa isti će vizualno skratiti.

Uz malo prakse ova će make-up tehnika licu dati novi sjaj i blistavost – trenutačno, a kombinacije svojih dvaju favorita lako ćete odabrati u širokoj paleti Jane Iredale rumenila.

 

Autor: DermaCare tim

 

Odgovori

Povezani članci

MAKE UP

5 tajni profesionalnih vizažista koje će vam nerado reći

MAKE UP

kako biti parižanka u svakoj prilici