Novi stari beauty hit: Znate li što je draping?

Veliki make up hit iz 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća doživljava svoj comeback

Nakon višesezonskog trenda konturiranja, koji je svojim selfiejima na Facebooku pokrenula Kim Kardashian, a svrha kojeg je sjenčanjem izmijeniti crte lica i približiti se idealnom obliku zlatnog reza, na beauty scenu vraća se draping! Draping je veliki šminkerski hit sjenčanja lica iz 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća.

Naglašeno sjenčanje lica s dva komplementarna rumenila (tamnijeg i svjetlijeg) popularizirao je Way Bandy, legendarni vizažist iz ere supermodela. Bandya su u to vrijeme obožavale brojne zvijezde, od Farrah Fawcett, preko Sophije Loren i Iman do mlade Madonne. Za razliku od dramatičnog, transformirajućeg konturiranja koje nas uvelike lišava individualnosti, ovaj koncept šminkanja naglašava jedinstvene karakteristike lica, a ne oblik.

Draping: tamnije mat rumenilo nanosi se duž jagodične kosti, od uha do sredine obraza; svjetlijom nijansom naglašava se vrh jagodice i omekšava oštra kontura

Izvedba je prilično jednostavna. Tamnije mat rumenilo nanosi se duž jagodične kosti, od uha do sredine obraza (njenu prirodnu liniju lako ćete uočiti uvučete li obraze). Svjetlijom nijansom – obvezno sa sjajnim česticama – naglašava se vrh jagodice i omekšava oštra kontura. Sjajno rumenilo nanosi se i uz liniju sljepoočice te na sredinu brade, kao alternativa klasičnom highlighteru.

Trikova s drapingom ima još… Tamnijom mat nijansom osvježena arkada produbit će pogled, a vodoravna linija povučena preko hrpta nosa isti će vizualno skratiti.

Uz malo prakse ova će make-up tehnika licu dati novi sjaj i blistavost – trenutačno, a kombinacije svojih dvaju favorita lako ćete odabrati u širokoj paleti Jane Iredale rumenila.

Kremasto rumenilo u stiku Jane Iredale In Touch® Cream Blush

Autor: DermaCare tim

 

Odgovori

Povezani članci

MAKE UP

Kako sa što manje make up proizvoda kreirati besprijekoran izgled?

MAKE UP

I vaš kozmetički pribor treba redovitu njegu