tretman5 (2).jpg

Svjetlosnom energijom do ujednačene, pomlađene i glatke kože

Što sve može IPL-tehnologija

Trajno uklanjanje dlačica IPL-metodom (Intense Pulsed Light, odnosno intenzivno pulsirajuće svjetlo) već je godinama na popisu omiljenih tretmana poznatih i nepoznatih dama, koji im je omogućio da izađu iz začaranog kruga brijanja, čupkanja, urastanja, svrbeža... Stoga je i prva asocijacija na IPL – fotoepilacija. Svjetlosnom energijom – koja se ispod kože pretvara u toplinsku – djeluje se na folikul dlake. Tamni pigment dlake (melanin) apsorbira svjetlost IPL-a, toplinska energija uništava matične stanice, što sprječava odnosno usporava rast dlačice.

2 copy.png

No, osim uklanjanja dlačica, ova je tehnologija efikasna i u rješavanju drugih tvrdokornih problema, poput hiperpigmentacija, kapilara, bora. U tretiranju pigmentacijskih mrlja 'meta' je nakupljeni melanin: bljeskovi svjetlosti ciljaju na melanin razbijajući veze između stanica koje proizvode tamni pigment – melanocita. Mrlje svakim tretmanom postaju svjetlije te se s vremenom raspršuju nakupine melanina.

Pri tretiranju finih linija i bora ili fotopomlađivanju intenzivno pulsirajuće svjetlo IPL-uređaja upija se u fibroblaste i pretvara u toplinsku energiju, što potiče proizvodnju novih kolagenskih vlakana, poboljšava elastičnost kože i obnavlja oštećene strukture u koži. Rezultat je: meka i zaglađena koža bez nepravilnosti i hiperpigmentacija.

Svjetlosna energija IPL-uređaja pogodna je i za uklanjanje kapilara. Pretvorbom u toplinsku energiju, zrake IPL-a hvataju se za hemoglobin, krv se koagulira te se kapilara postupno smanjuje i sužava dok, naposljetku, ne nestane.

Priprema kože za IPL

Bilo da se radi o dlačicama, neželjenim pigmentacijama ili pomlađivanju, važno je na primjeren način pripremiti kožu. A to znači – tri do četiri tjedna prije tretmana izbjegavati izlaganje UV zrakama (sunce i solarij) kao i proizvode za samotamnjenje kako bi dlačice ili pigmentacije bile što vidljivije i da bi ih uređaj mogao 'raspoznati'.

Mjere opreza

Neovisno o problematici koju želimo riješiti, tretman treba izbjegavati kad je kožna barijera oštećena ili je ton kože tamniji od fototipa 4. Kožna oboljenja, rane, opekline i sl. također su kontraindikacije, kao i izvođenje tretmana u ljetnim mjesecima kad je koža najizloženija suncu. Najsigurnije je podvrgnuti se IPL-u jeseni i zimi, jer se tada smanjuje mogućnost oštećivanja kože.

CompressJPEG.Online_1_200kb_7975.jpg
model.jpg

Koliko je tretmana potrebno za željeni rezultat

Svaki tretman IPL-om izvodi se u serijama, a broj tretmana ovisi o klijentu i problematici kože. Da bi se uklonile dlačice, potrebno je obaviti 6-8 tretmana, koji se izvode jednom mjesečno. Kod hiperpigmentacija preporučujemo seriju od 5 tretmana u razmaku od 6 do 8 tjedana; fotopomlađivanje i uklanjanje kapilara izvode se u razmaku od 3 do 4 tjedna, a najbolji učinak postiže se serijom od 5 tretmana.

Njega nakon tretmana

Tijekom ciklusa IPL-tretmana poželjno je pojačano njegovati kožu hidratantnim kremama, maskama ili serumima, a jedan od najvažnijih koraka za dugotrajan rezultat je nanošenje zaštitnog faktora i izbjegavanje sunca.

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge.

Nužni

Za postavke

Statistički

Marketinški