menopauza.jpg

Kako očuvati zdravlje i vitalnost kože u menopauzi

Menopauza se definira kao cijela jedna godina bez mjesečnog krvarenja. U literaturi se ističe kako je prosječna dob ulaska u menopauzu pedeset prva, no to može varirati – od ranih četrdesetih pa sve do šezdesete. Nelagodu izazivaju naleti vrućine, dobivanje na kilaži, gubitak energije, ali i pogled u zrcalo. Zbog smanjenja hormonske aktivnosti, ponajprije gubitka estrogena kojeg su proizvodili jajnici, opada kvaliteta kože i kose.

Srećom, nebrojeno je dokaza kako uravnoteženom prehranom, suplementacijom i tjelovježbom možemo „aktivno starjeti“ i učiniti znake menopauze na koži manje vidljivima. Znanstveno provjerene formule naših preparata – uz stručne preporuke i savjete DermaCare terapeuta – pomoći će vam da uđete zdravi i njegovani u zadnju trećinu životnog vijeka.

skin vit a.jpg

1. Gubitkom spolnog hormona estrogena znatno se smanjuje (oko 30%) kolagen. Koža gubi prirodnu elastičnost i čvrstoću, a pore su izraženije. Stvaranje kolagena potaknut ćemo unosom vitamina C i A, te cinka i antioksidanasa. Kako se kolagen sintetizira iz aminokiselina, njegove rezerve treba redovito dopunjavati prehranom bogatom bjelančevinama. Izvana, dobar tonus kože postiže se sofisticiranim beauty tretmanima kao što su microneedeling i nanoneedeling, terapija svjetlom, HIFU i RF terapija.

Dermacare fotografija

2. Stanice koje proizvode hijaluronsku kiselinu u menopauzi su manje aktivne, a zbog gubitka lipida slabi zaštitna barijera. Posljedica je suha koža. Tome možemo doskočiti pametnom njegom – umjesto sapuna, tonika na bazi alkohola i micelarnih otopina, treba koristiti hranjive čistače na bazi ulja. Koža će vas često podsjećati da je nahranite bogatim kremama na bazi ulja i maslaca, a za hidrataciju koristite serume i tonike s hijaluronskom kiselinom. Suhoj koži cijeloga tijela od velike su pomoći proizvodi s omega masnim kiselinama. Njih tijelo ne može samo sintetizirati pa ih je nužno unositi putem prehrane i suplementacije. Ove esencijalne kiseline sastavni su dio zdrave stanične membrane koja sprječava gubitak vode i štiti kožu od isušivanja.

phyto nature

3. Kako starimo javljaju se nepravilnosti u radu melanocita – stanica koje proizvode pigment melanin. Tamne mrlje koje se na koži nastaju zbog gomilanja melanina mogu nam „dodati“ do deset godina, pokazala su istraživanja. To je promjena na kojoj treba raditi temeljito i ustrajno. Srećom, niz je dokazanih saveznika koji se s njom hvataju u koštac – od moćnih probiotika, antioksidanasa iz kore francuskog bora, preko aktivnih peptida i kemijskih pilinga.

4. Kako dodati život godinama? Treba potaknuti cirkulaciju kako bi hranjivi sastojci iz krvotoka dospjeli u kožu. To se postiže masažama gua sha kamenjem, električnim mikrostrujama ili DermaCare profesionalnim tehnikama s učinkom limfne drenaže. Redovito koristite proizvode koji sadrže CoQ10: ovaj koenzim stanicama daje 95 % energije i moćan je antioksidans koji, štiteći kožu od slobodnih radikala, usporava njezino starenje.

skin ultimate

5. Gubitkom estrogena i povećanjem dihidroksitestosterona događaju se neželjene promjene u strukturi kose: stanjuje se i puca pa ne raste do svoje pune duljine. Nerijetko se prorjeđuje na zaliscima i tjemenu. I ova pojava zahtijeva povećan angažman i strpljivost – od velike su pomoći antioksidans astaksantin i biotin.

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge.

Nužni

Za postavke

Statistički

Marketinški