retinol_naslovna.jpg

Rušimo mitove: Retinol nije rezerviran isključivo za dane bez sunca

„Prvo proljetno sunce izmami nas na gradske terase ili u prirodu da poput gušterica uživamo u njegovim zrakama. Nemamo li predodžbu koliko je ono zapravo jako, često nas ulovi nespremne. Tada retinol, u kombinaciji s UV zrakama, postaje formula za potencijalnu štetu. Nju će zapravo nanijeti sunčeve zrake jer je zbog upotrebe retinola koža osjetljivija. No, koristimo li redovito zaštitni faktor, neutralizirat ćemo negativno djelovanje UV zračenja. U tom slučaju smijemo koristiti retinol i tijekom sunčanih dana.

Sada kad znamo da se retinol i sunce, uz mjere opreza, vole – kako ga pravilno koristiti u toplijim mjesecima a da mu se ne umanji učinkovitost?

„Važno je istaknuti da retinol, kako bismo osjetili njegove blagodati, treba koristiti kontinuirano. Proizvodi s retinolom nisu zamišljeni kao kure. Fotostarenje ili preuranjeno starenje kože koje nastaje djelovanjem sunčevih zraka, a najčešće se očituje pojavom dubokih bora i pigmentacije, ne nastaje preko noći. Stoga takve bore nije moguće ni 'izbrisati' preko noći. Naime, proizvodnja kolagena očituje se nakon određenog razdoblja te se s vremenom poboljšava, pa ako želite pravi učinak, dajte retinolu da djeluje. Retinol nije sprinter, on je maratonac. Prestanemo li ga koristiti prerano, poništit ćemo postignute rezultate.“

retinol_2.jpg

Prestanemo li nanositi retinol zbog sunca, ono će ponovno potaknuti fotostarenje, a retinol, koji bi pomogao da ga zaustavimo, ne smijemo koristiti. Nije li to začarani krug?

„Iako na prvi pogled može djelovati tako, rješenje postoji – a to je zaštitni faktor. Mnogi nemaju naviku nanositi UV zaštitu tijekom cijele godine, a upravo je ona ključna za kontinuiranu primjenu retinola. Dermalogicina dnevna krema Dynamic Skin Recovery SPF 50 štiti kožu kemijskim filtrima. Njezina inovativna oleosomska tehnologija pruža snažniju UV zaštitu s manje kemijskih sastojaka. Osim toga, ima i anti-age djelovanje – zahvaljujući jedinstvenom polipeptidu koji potiče stvaranje kolagena u koži te polifenolima iz bijeloga čaja koji sprečavaju njegovu razgradnju. Stoga se idealno nadopunjava s novim Dynamic Skin Retinol Serumom. Ova je 'dinamična' kombinacija preporuka za svaku osobu iznad tridesete. Ipak, valja imati na umu da se kemijski faktori kreme troše onoliko koliko smo izloženi UV zrakama, pa je kemijsku zaštitu potrebno češće obnavljati.“

dynamic_skin_spf_4.jpg

Na kraju, postoji li uopće vrijeme u godini kad ne bismo smjeli koristiti retinol čak ni uz SPF zaštitu?

„Pa nećemo za njim posegnuti kad idemo na plažu… Zapravo, izbjegavat ćemo ga u svim uvjetima direktne izloženosti UV zrakama. Ali s kvalitetnim zaštitnim faktorom (minimalno 30), njegovim pravilnim i redovitim obnavljanjem te ostalim mjerama opreza možemo ga koristiti i u kasno proljeće i u ranu jesen. A što je dulji kontinuitet upotrebe, veći su i benefiti – bore popunjene, pigmentacija izbrisana, pore manje vidljive. A to je ono čemu težimo.“

Ne propustite odličnu ponudu i kupnjom Skin Aging Solutions seta, osim što ćete retinolu dati potrebno vrijeme za najbolji učinak jer preranim prestankom korištenja poništavate njegovo djelovanje, uštedit ćete čak 67,00 €. Ova posebna ponuda vrijedi od 20.3. do 8.4.2024.

Retinol i sunce? Da, uz mjere opreza - dobre i sigurne formule i kontinuiranu SPF zaštitu!

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge.

Nužni

Za postavke

Statistički

Marketinški