Dva ključna proizvoda za intenzivnu njegu suhe kože

Intensive Moisture Balance krema i Intensive Moisture Cleanser čistač novi su Dermalogica aduti za intenzivnu njegu suhe kože

Znanstvene studije potvrđuju da zdravlje kože počiva na tri elementa – cjelovitoj lipidnoj barijeri, kvalitetnoj hidrataciji i optimalnom mikrobiološkom okruženju. Neravnotežom bilo kojega od tih faktora integritet i izgled kože je ugrožen.

Onima koji se suočavaju s izazovima suhe kože – a njihov je broj u stalnom porastu – Dermalogica je pripremila dvije inovacije. Intensive Moisture Balance krema s poboljšanom formulom i čistač iz iste linije Intensive Moisture Cleanser novi su Dermalogica aduti za intenzivnu njegu suhe kože. Oba proizvoda sadrže snažni BioReplenish kompleks koji je jedinstvena kombinacija prirodnih lipida: ceramida, masnih kiselina i sterola.

Dermalogica aduti za intenzivnu njegu suhe kože

Suhoj koži, koja djeluje iscrpljeno, grubo i neujednačeno, ova krema i čistač pružit će mnogo više od hidratacije. Doslovno će je preporoditi. Ključ te transformacije je u očuvanju i nadomještanju barijernih lipida koji povećavaju prirodnu otpornost kože i tako pridonose smanjenju suhoće.

Dragocjenim lipidima nahranjena koža

Vodeći se činjenicom da je suhoća kože sve veći izazov stručnjaci Dermalogice usavršili su formulu svoje Intensive Moisture Balance – apsolutnog bestselera među kremama. Pri tome su zadržali originalne, klijentima omiljene sastojke, i prepoznatljivu raskošnu teksturu.

Osim BioReplenish kompleksa, koji obiluje lipidima, u novu Intensive Moisture Balance kremu dodani su probiotici iz alge klorele čija je zadaća uravnotežiti mikrobiom kože. Mikrobiom (mikroorganizmi koji prirodno žive na koži) igra važnu ulogu u obnovi stanica, održavanju pH kože, aktivaciji enzima, utječe na imunitet kože…

Pravilnu i dugotrajnu hidrataciju osigurava hijaluronska kiselina u kombinaciji sa snažnim ovlaživačima iz ehinaceje, gotu kole i aloe. Zahvaljujući njima koža u trenu postaje podatnija i mekša, a dehidracijske linije manje vidljive.

Intensive Moisture Balance krema

“Zdrava lipidna barijera je poput brane. Uloga joj je da zalihe vode i nutrijente sačuva u stanicama kože, a štetne tvari izvan njezine površine. Ako je barijera narušena, koža brže gubi vlagu te je podložna suhoći, iritaciji, perutanju, hrapavosti, gubitku elastičnosti, oštećivanju.”

Misija: sačuvati i nadomjestiti lipide u svakom koraku njege

Mnogi vjeruju da je pravi čistač onaj koji se pjeni i ostavlja kožu škripavom pod prstima. Međutim, takvi čistači sadrže jake surfaktante koji osim nečistoća i sebuma uklanjaju zaštitne lipide i proteine. Korištenje takvih čistača dugoročno pogoršava stanje kože. Čine je suhom, dehidriranom i osjetljivom.

Intensive Moisture Cleanser mijenja paradigmu o čistačima korištenjem specijalnog surfaktantskog DEFI sustava koji u kombinaciji s masnim kiselinama nježno, ali temeljito čisti kožu.

BioReplenish kompleks i fitoaktivne tvari iz kokosa i murumuru maslaca štite i jačaju lipidnu barijeru, pa je koža nakon čišćenja nahranjena i baršunasta. Za potpuni doživljaj ovog rituala brinu se osvježavajući ekstrakti citrusa, limunske trave i jasmina.

Intensive Moisture Cleanser

U kombinaciji ovi preparati mogu promijeniti život onima koji pate od suhoće kože, jer proaktivnim održavanjem zdrave lipidne barije prekidaju začarani krug gubitka lipida i s njim povezane dehidracije.

Odgovori

Povezani članci

NJEGA LICA

Otključajte mladolikost kože uzimanjem ključnih suplemenata

NJEGA LICA

Za zaglađenu i obnovljenu kožu u jednom potezu – Hydro Masque Exfoliant