I vaš kozmetički pribor treba redovitu njegu

Higijena kozmetičkog pribora iznimno je važna za zdravlje kože

Četkice i spužvice veliki su skupljači bakterija, koje šminkom prenosimo na lice, a posljedica su iritacije ili čak teže infekcije. Stoga je važno uvijek imati na umu kako se četkice i ostali kozmetički pribor ne dijele ni sa kim. Svatko ima različitu kožu i “svoje” bakterije koje na vašem licu mogu burno reagirati. Osim toga, upotrebom prljavog kista vaš puder, rumenilo ili bronzer dobit će neželjenu, tamniju nijansu.

Jane Iredale kistovi izrađeni su od najfinije prirodne dlake i stoga su idealni za nanošenje mineralnog make-upa te svih praškastih i suhih proizvoda poput sjenila, rumenila i pudera. Sintetički kistovi pogodniji su, pak, za tekuće i kremaste teksture: korektore, tekuće pudere, BB kreme…

po3brushes_fsponge

 

Kako očistiti make-up pribor?

Redovito pranje i dezinficiranje kozmetičkih kistova oduzet će vam samo nekoliko minuta, a donijet će višestruku korist – poput lakšeg nanošenja šminke, zdrave kože te duljeg trajanja pribora. Sve što vam treba jest blagi čistač, dezinfekcijsko sredstvo i ubrus.

  1. Na dlan nanesite malo sredstva za čišćenje (preporučujemo dječji šampon ili blagi sapun kako biste spriječili ispadanje dlačica). Dodajte malo vode i nježno pritišćite kist o dlan dok se ne stvori bogata pjena. Isperite deterdžent i ponavljajte postupak dok sva boja ne iziđe iz kista.
  2. Sada obuhvatite rukom cijeli kist povlačeći prstima od ruba prema krajevima kako biste uklonili nečistoću koja se skupila u korijenu dlake.
  3. Isperite kist pod mlazom vode.
  4. Nježno prstima ocijedite dlačice i otresite nekoliko puta kist kako bi izišao višak vode. Nemojte prejako stiskati dlačice.
  5. Položite kist na ubrus i ostavite ga da se osuši. Sušite li kist okomito, dlačice bi se mogle deformirati.

Sušenje kistova može potrajati i dulje od dana, stoga je u kozmetičkom ormariću mudro imati rezervni kist.

Pranje kistova i spužvica neka vam postane tjedna rutina. Svakodnevno nakon šminkanja kistove dezinficirajte sredstvom Botanical Brush Cleaner koje će učinkovito ukloniti bakterije, a neće oštetiti dlaku.

 

Autor: DermaCare tim

 

Odgovori

Povezani članci

MAKE UP

5 tajni profesionalnih vizažista koje će vam nerado reći

MAKE UP

Sofisticirani ljetni make-up inspiriran visokom modom