sve tajne tuša za oči

Kleopatra, Marilyn, Bardot, Madonna, Adele… Precizno iscrtana linija na kapcima neizbježan je dio make-up rutine i simbol bezvremenske zavodljivosti bez obzira na to s koje se strane globusa nalazili. No, kad je u pitanju uokviravanje očiju tušem postoje neka profesionalna pravila i trikovi kojih se treba pridržavati. Inače riskiramo da krajnji rezultat bude neuredan, pa i neprirodan.

Evo kako izbjeći sve zamke tuša i uljepšati svoje oči bez greške.

1. Taupe olovka za otvoren pogled.
Za razliku od crne i tamnosmeđe, koje mogu vizualno smanjiti oči i ostaviti ne baš suptilan dojam, ova profinjena sivosmeđa nijansa na gornjem kapku otvorit će pogled i dati poseban sjaj očima. Za još decentniji efekt razmažite liniju olovke uz rub trepavica i utisnite pigment i između korijena dlačica.

2. Koristite maskaru kao tuš.
Postoje jutra kad su kapci natečeni i bolni i ne mogu podnijeti dodir olovke ili tuša. Sjajan trik za osjetljive oči: trepavice uvijte i dva-tri puta prijeđite maskarom. Zatim četkicu prislonite uz rub kapka i mirno zadržite nekoliko trenutaka. Pigment maskare koji će se zadržati između dlačica osigurat će dubinu pogledu bez teške linije tuša.

3. Mekom smeđom olovkom iscrtajte liniju pa ponovite tušem.
Ovo je dobro rješenje kad nemamo vremena za popravak, a tušem želimo promijeniti oblik oka. Prvo, dakle, olovkom iscrtamo željenu liniju, a zatim joj aplikatorom namočenim u tekući tuš damo definiciju i dubinu.

4. Pomognite si ljepljivim papirićem.
Kako biste postigli simetriju pri iscrtavanju kosog završetka linije tuša, popularnog repića, koristite post-it papiriće. Postavite ih od vanjske strane oka prema krajnjim rubovima obrva. Ljepljive vrpce bit će precizne vodilje tušu, kojim ćete lako i brzo postići savršenu liniju.

5. Primerom prebrišite neuspjele pokušaje.
Male nesavršenosti nastale pri šminkanju najsigurnije je ukloniti sintetičkim kistom umočenim u podlogu za tekući puder. Osim što će spriječiti zamrljanost i iritaciju oka, ovaj trik osigurat će postojanost i blistavost make-upa tijekom cijelog dana.

6. Liniju tuša u gelu razmažite četkom za korektor.
Tušem u gelu nanesenim četkom za korektor postići ćete mek i otvoren pogled. Nekoliko puta lagano izvučete crtu uz rub gornjeg i donjeg kapka, a zatim je razmazujući stopite između trepavica. Ovo je dobar odabir za dnevni look jer se lako nanosi, a efekt je nenametljiv.

7. Dramatičan pogled uz male «V» korake.
Želite li iscrtati preciznu, bogato pigmentiranu i postojanu liniju, tekući tuš pravi je izbor. Za dramatičan mačji pogled prvo na oba oka kistom izvucite krilate završetke u obliku slova V i provjerite im simetričnost. Zatim vrlo tankim potezom kista iscrtajte unutarnju liniju oka spajajući je s krilima V oblika na vanjskim krajevima.
Završni je korak precizno popunjavanje praznine između linija krila.

8. Uskladite sjenilo s tušem.
Ultramoderan zamagljen pogled postiže se nanošenjem tuša i sjenila u komplementarnoj boji. No i samo sjenilo može se u nekoliko trenutaka pretvoriti u tuš – aplicirate li ga kistom za tuš te učvrstite stabilizatorom ili silikonom.

9. Gledajte se «ispod trepavica».
Možda vam se čini nemogućim, ali ovaj potez uvelike će olakšati povlačenje crte. Pri nanošenju tuša postavite ogledalo ispod razine očiju, tako da su vam kapci spušteni, odnosno promatrate se ispod trepavica.

 

Odgovori

Povezani članci

MAKE UP

5 tajni profesionalnih vizažista koje će vam nerado reći

MAKE UP

draping – novi beauty hit