Kako njegovati kožu kad provodimo sve više vremena u zatvorenim prostorima

Zima je vrijeme mirovanja, ali i vrijeme kad koža može doživjeti njegujuću renesansu. Ciljani suplementi u tome su joj snažna podrška.

Glavna edukatorica za Dermalogicu Martina Borko i stručna savjetnica nutrikozmetičkog brenda Advanced Nutrition Programme, mag. pharm Maja Batić, podijelile su savjete kako ojačati kožu iznutra prirodnom prehranom i suplementacijom te joj njegujućim ritualima podariti svježinu i blistavost.

1. Vratiti prirodni glow

“Ništa ne obavlja taj zadatak brže i učinkovitije od Dermalogicina bestselera Daily microfolianta. Ovaj blagi dnevni piling nježno uklanja površinski sloj odumrlih stanica dok salicilnom kiselinom i rižinim mekinjama posvjetljuje i ujednačava ten”, objašnjava Martina, te dodaje: “Pjegice i hiperpigmetacija koji su ljetos isplivali na površinu polagano će se povlačiti ako samo jednom dnevno lice umivate ovim enzimskim praškastim pilingom.”

“Njegovu ćete dobrobit osjetiti i posredno. Osigurat će, naime, da serumi, kreme i tonici kvalitetnije nahrane sloj mladih stanica koji se skrivao ispod odumrlog, površinskog sloja kože. I ne zaboravite, prije svakog izlaska na sunce, nanijeti zaštitni faktor”, podsjeća Dermalogicina ekspertica.

Dermalogica Daily Microfoliant za svježinu i blistavost

2. Hidratizirati i smanjiti upalu

“Nije nam nepoznanica da je upala u podlozi mnogih bolesti – autoimunih, tumorskih, kroničnih. Srećom, priroda nam je podarila borca koji znanstveno dokazano smiruje upalu u organizmu. Riječ je o masnim kiselinama iz obitelji omega: omega-3 (EPA i DHA) i omega-6 (GLA). Obje su zastupljene u našoj prehrani, no neki su izvori ipak bogatiji”, otkriva magistra Maja Batić. “Omega-3 masne kiseline koje potječu iz čistih morskih izvora naše će tijelo najbolje iskoristiti. Njihovom dugotrajnom primjenom činimo čuda za organizam. Od fizioloških promjena osjetit ćemo blaže simptome PMS-a – manje nadutosti, manje depresije povezane s predmenstrualnim sindromom, manje bolne grudi i uravnoteženiji metabolizam. Zglobovi će biti podmazaniji, a kognitivne funkcije bolje. Uz to, ojačat će kardiovaskularni sustav te učinkovito hidrirati cijeli organizam, ne samo kožu.”

“Poput melema na žensko zdravlje djeluju i omega-6 masne kiseline kojima obiluje ulje žutog noćurka: ono prirodno stabilizira hormone i čuva naš reproduktivni sustav. Kombinacija masnih kiselina u kapsulama Skin Omegas+ obogaćena je protuupalnim vitamin A. Ako vas muče akne, crvenilo, dermatitis ili svrbež, neka ova ulja obvezno pronađu mjesto u vašoj svakodnevnoj rutini”, savjetuje Maja.

3. Usporiti sat

“Vitamin koji za kožu čini čuda svakako je vitamin A: od tretiranja akni, ekcema i hiperpigmentacija pa sve do snažnog anti-age učinka. Ovoga puta odabiremo onaj u suplementima jer nam pruža dva korisna oblika koja prirodno nalazimo u životinjskim i biljnim izvorima: retinil palmitat i betakaroten”, otkriva magistra Batić i nastavlja: “Vitamin A iznimno je važan za zdravlje kože jer omogućuje  stanični turnover, potiče proizvodnju kolagena i elastina, djeluje na melatogenezu… Njegov manjak u organizmu koža će pokazati suhoćom i ljuskanjem.”

No mnogo je prepreka na putu pretvorbe vitamina A u njegovu aktivnu formu – retinoičnu kiselinu. Pogotovo se to odnosi na osobe s prekomjernom tjelesnom težinom te pušače, bivše i sadašnje. Zato je važno – uz anti-age namirnice kao što su narančasto voće i povrće, jetrica, jaja te punomasni mliječni proizvodi – pojačati unos vitamina A putem suplemenata. Vitaminski dodatak prehrani Skin Vit A+ u svojoj formuli ima i vitamin D, čime se imunitet kože dodatno osnažuje.

 

Odgovori

Povezani članci

NJEGA LICA

Otključajte mladolikost kože uzimanjem ključnih suplemenata

NJEGA LICA

Koji su antioksidansi ključni za zdravlje kože?