Blurmania i 5 stvari koje morate znati o njoj

Primeri ili baza za make-up su proizvodi za zaglađivanje kože koji se nanose ispod samog pudera

Industrija dekorativne kozmetike iz dana u dan razvija nove proizvode koji vizualno pomlađuju kožu i zaglađuju bore. Tržište je zasićeno raznim tekućim puderima, puderima u kamenu ili prahu i sredstvima za naknadno stabiliziranje šminke. No, tajna dobrog make-upa zapravo leži u odabiru pravog primera. Primeri su donedavno bili perjanica uspjeha svakog profesionalog vizažiste, a danas su dostupni za savršeni make-up u i u kućnoj radinosti.

Primeri ili baza za make-up su proizvodi za zaglađivanje kože koji se nanose ispod samog pudera iako se mogu nositi i samostalno. Najbolje ih je koristiti nakon lagane hidratantne kreme jer će njihov učinak potrajati i cijeli dan. Puder koji se nanosi na primer vidljivo će bolje izgledati u odnosu na onaj koji se nanosi direktno na čistu kožu te će dulje ostaviti matirani dojam.

Bluranje ili zamagljivanje označava proizvode koji trenutačno prikrivaju bore i pore, neujednačen ten i druge vizualne nepravilnosti na koži. Proizvodi s blur-efektom sadrže reflektirajuće čestice kojima stvaraju “iluziju” besprijekornog tena. Glavna razlika među njima jest u količini reflektirajućih čestica, sadrže li komedogene sastojke (tvari koje začepljuju pore), težini i masnoći teksture, mogućnosti da dodatno hidratiziraju kožu te jačini prikrivanja vizualnih nedostataka kože.

Dermalogica HydraBlur™ Primer

“Bluraj se!”

Poznata svjetska kozmetička kuća Dermalogica pokrenula je i trend “bluraj se” kojim potiče žene na korištenje primera u svakodnevnoj rutini. Naime, primeri povoljno djeluju na zdravlje kože ukoliko se redovito koriste prije nanošenja pudera.

Novi proizvod iz poznatog svjetskog Dermalogica laboratorija je HydraBlur™ Primer koji svojom učinkovitošću i rezultatom spada i u preparativnu i dekorativnu kozmetiku. Jedinstven je po tome što kožu čini doslovno baršunastom. Zbog bezmasne i lagane teksture vidljivo smanjuje fine linije, sužava pore i hidratizira kožu.  Sadrži patentirani  H2ORelease™ kompleks kojim postupno otpušta molekule vode te održava i optimalnu razinu hidratacije kroz cijeli dan. Za cijelo lice dovoljna je količina primera veličine zrna graška.

Fotografija nije retuširana i ustupljena je s bloga Dear Skin autorice Martine Lolić

Dermalogica HydraBlur™ Primer već je postao omiljen i među svjetskim profesionalnim vizažistima, a svakodnevno se bilježi trend njegove kupovine i kod muške populacije. Muškarci ga najčešće koriste samo kao podlogu koja je gotovo neprimjetna na koži i vidno je zaglađuje, čineći ih time neodoljivo privlačnima.

Posjetite nas i na web stranicama www.dermalogica.hr , Facebooku i Instagramu.

HYDRABLUR™ PRIMER

Opis proizvoda: Lagan, bezmasni primer smanjuje pojave finih linija i bora, matira i daje brašunast i blistav izgled koži. H2ORelease™ kompleks  i ulje šulca osigurava postupno otpuštanje vlage i održava optimalnu razinu hidratacije kroz cijeli dan. Prirodni adstrigent, ekstrakt gljiva, smanjuje vidljivost pora i njihovu pojavu. Mikroinkapsulirana boja omogućuje svakom tenu blagu i neutralnu podlogu. Whu-Zhu-Yu voćni ekstrakt pridonosi  prirodnom sjaju  kože. Hydrablur™ Primer ne sadrži umjetne boje, mirise i parabene.

Odgovori

Povezani članci

MAKE UP

5 tajni profesionalnih vizažista koje će vam nerado reći

NJEGA LICA

Beskompromisni u borbi s aknama i nepravilnostima tena