trendovi u njezi kože u 2017.

Nove aktivne tvari, novi pojmovi i tehnologije

Make-up koji njeguje kožu

Izuzetnu vrijednost mineralne kozmetike, čija je era počela prije dvadesetak godina, više nitko ne dovodi u pitanje. Dapače, make-up stvoren od prirodnih elemenata iz zemlje ozbiljno konkurira onom konvencionalnom. Jedan od razloga zasigurno je svijest o tome koliko loši kozmetički sastojci mogu biti pogubni za ten te poništiti učinak i najkvalitetnijih preparata za njegu. Zašto pionir mineralne kozmetike Jane Iredale nosi slogan skin care make up? Jer posjeduje mnoga za kožu blagotvorna svojstva: antibakterijski i umirujući učinak, zaštita od sunca, regulacija sebuma, mnoštvo hranjivih tvari, izostanak kemijskih spojeva koji su poznati okidači alergija i drugih kožnih problema (talk, parabeni, umjetni mirisi, konzervansi).
A otkako je svijetom zavladao trend prirodnog izgleda, minerali su dobili još važniju ulogu – jer daju upravo taj poželjni, prozračan i zdrav „make-up no make-up look“.

Pametno čišćenje

Pri odabiru bilo kojeg kozmetičkog proizvoda, pa i sredstva za čišćenje, nezaobilazan korak je informiranje o sastojcima – kako bi se izbjegli oni s „crne liste“. Treba, također, obratiti pozornost na njegovu pH vrijednost. Ona naime ne smije narušavati prirodni pH kože koji je, kad govorimo o licu oko 5,5. A to znači da je koža blago kisela. Agresivni čistači (npr. sapuni koji su zbog pH vrijednosti lužnati) mogu oštetiti zaštitnu barijeru kože jer uklanjaju i dobre mikroorganizme, odnosno uništavaju prirodnu mikrofloru. Takva koža zatim postaje osjetljiva i dehidrirana. Jedan od trendova je i dvostruko čišćenje – koje je sveto pravilo Dermalogica njege. U prvoj fazi na lice se nanosi uljni čistač koji otapa sebum i šminku te ujedno hidratizira kožu. Drugi čistač bira se prema tipu i stanju kože. Ovaj ritual omogućuje dubinsko čišćenje i pomaže da koža apsorbira veću količinu aktivnih sastojaka iz preparata za njegu.

Suplementi – ljepota kože iznutra

Ma koliko se trudili zdravim stilom prehrane unositi dostatnu količinu vitamina, minerala, esencijalnih masnih kiselina, antioksidansa… koža je posljednja „u nizu“ koja dobiva navedene sastojke. Primjena suplemenata nije novost, ali novi su trend dodaci koji u kombinaciji sa zdravom hranom i napitcima te kvalitetnom kozmetikom posebno blagotvorno djeluju na kožu. I nije riječ samo o nutrijentima već i o bioaktivnim tvarima, kao što su primjerice polifenoli, koji imaju moć smanjivanja upalnih procesa, zacjeljuju ožiljke, koži vraćaju blistavost i štite je od UV zračenja.

 

 

Novo lice retinola

Hijaluronska kiselina posljednjih je godina kraljica među molekulama, bilo da se primjenjuje topički, u obliku filera ili se njezina sinteza potiče posredno, u samom dermisu. Iako je i dalje u fokusu dermatologa, estetskih kirurga i kozmetičara, sa sigurnošću možemo reći da je ove godine sustiže retinol. Izvanredne odlike u anti-age njezi (osobito u tretiranju dubokih bora uzrokovanih izlaganjem suncu, akni, finih linija i pigmentacije) retinoidi su pokazali već davno, a novu slavu donijela im je tehnologija mikroinkapsulacije. Zahvaljujući njoj učinkovitost i koncentracija retinola višestruko su povećane, a iritacija kože svedena na minimum. U novim preparatima uz retinol stiže obilje aktivnih tvari koje sprječavaju ljuštenje kože, crvenilo i iritaciju.

Anti-pollution kozmetika i superfolijacija

Svakodnevno zagađenje zraka uzrokom je mnogih problema vezanih uz kožu lica. Iako toga često nismo svjesni, čestice fosilnih goriva i dima od cigareta koje nam se tijekom dana nakupe na koži mogu prouzročiti ozbiljne reakcije. Posebno su osjetljive kombinirana i masna koža jer se čestice iz onečišćenog zraka lijepe za sebum i uništavaju zaštitnu barijeru. Tako kontaminirani sebum izaziva iritacije, upale i – prijevremeno starenje.

Odgovor na taj razorni efekt stigao je u obliku anti-pollution kozmetike, čiji najveći udio čine čistači i pilinzi. Među njima je i novi Dermalogica piling u prahu Daily Superfoliant. Karakteristike kao što su antibakterijski učinak, apsorpcija toksičnih čestica u porama, umirujući učinak i sprječavanje prianjanja novih čestica onečišćenja svrstavaju ga u sam vrh proizvoda za kućnu njegu, a redovitom upotrebom rezultati dostižu razinu profesionalnih tretmana eksfolijacije. To ga čini trenutno jedinim proizvodom za superfolijaciju kože.

 

Autor: DermaCare tim

#trends2017 #dermacarehrvatska #makeup #skinhealth

 

 

 

Odgovori

Povezani članci

NJEGA LICA

dvostrukim čišćenjem do blistave kože