Starenje kože je – u zraku!

Nova generacija pilinga u prahu: za dnevni detoks i usporavanje starenja kože izložene onečišćivačima iz atmosfere

Onečišćenje zraka, ističu znanstvenici, najveći je svjetski okolišni problem na koji reagira i naša koža. Novi Dermalogica piling Daily Superfoliant namijenjen je u prvome redu obnovi, ali i zaštiti kože izložene onečišćivačima iz atmosfere. Visokoaktivni prah čini kožu besprijekorno glatkom i sjajnom te se istodobno bori protiv okidača iz okoliša koji uzrokuju njezino starenje.

Oslanjajući se na isti inovativni oblik pilinga u prahu koji je Daily Microfoliant pretvorio u Dermalogicin bestseler, znanstveni tim Dermalogice stvorio je Daily Superfoliant: dovoljno nježan za svakodnevnu primjenu i dovoljno snažan da daje trenutačne rezultate. Studije upućuju na povezanost onečišćenja zraka i starenja kože – od hiperpigmentacijskih mrlja i dehidracijskih linija do slabljenja strukture kože i preosjetljivosti.

Istraživanja, nadalje, pokazuju da zbog povećanja koncentracije čađe i ispušnih automobilskih plinova nastaje 20% više pigmentacijskih mrlja. Dr. Diana Howard, voditeljica istraživačkog tima Dermalogice, objašnjava: “Nakon što se sitne čestice nošene zrakom prilijepe za kožu, prodiru u dublje slojeve potičući stvaranje slobodnih radikala koji izazivaju upalu. Slobodni radikali, poznato je, narušavaju lipidnu barijeru i povećavaju transepidermalni gubitak vode, što vodi preosjetljivosti i, naposljetku, starenju kože. Tome smo dali novi naziv – inflammageing.”

Iznimnu obnavljajuću i zaglađujuću moć Daily Superfoliant duguje ovim prirodnim sastojcima:

Japanski ugljen binchotan, najkvalitetniji aktivni ugljen na svijetu (poznat i kao bijeli ugljen), privlači i na svoju površinu veže nečistoće izvlačeći ih iz pora. Čestice finog praha obnavljaju kožu i uklanjaju štetne čestice te višak sebuma

Ekstrakt rižinih mekinja sadrži fitinsku kiselinu koja se u dodiru s vodom aktivira vršeći kemijsku i fizičku eksfolijaciju

Enzimski trio – papain, lipaza i subtilizin – otapa proteine u koži, dubinski čiste i ubrzavaju proces eksfolijacije.

Jabučna i mliječna kiselina eksfoliraju, obnavljaju i zaglađuju kožu.

Protuprianjajući kompleks (ekstrakt crvene alge i ploda tare) jača barijernu funkciju kože stvarajući neokluzivnu molekularnu mrežu koja priječi prodiranje i prianjanje polutanata uz kožu dopuštajući joj da diše.

Niacinamid djeluje protuupalno i antioksidativno, te također sprečava da se čestice onečišćenog zraka prilijepe za kožu.

 

Daily Superfoliant dostupan je u DermaCare centrima, ovlaštenim Dermalogica salonima i ljekarnama, te na web shopu dermacare.hr.

 

Autor: DermaCare tim

Odgovori