Revolucionarna kombinacija: salicilna kiselina i retinol u samo jednom Dermalogica proizvodu

“Work. Home. Stress. Mess.”

 

Premda u prijevodu na hrvatski ova kombinacija gubi zvučnost (posao, kuća, stres, zbrka), osjećaj poistovjećivanja definitivno nije “izgubljen u prijevodu”.  Naime, većina se Hrvatica u ovoj kombinaciji itekako lako prepoznaje…

Srećom, psihoterapeuti su danas dostupni čak i online.

No, što ćemo s kožom? Premda ponekad nismo toga svjesni, i naš najveći organ burno reagira na stres. I ne samo to. Iskusni liječnici već prema stanju kože ponekad mogu dijagnosticirati što u organizmu nije u redu.

Akne u zreloj dobi

Što, dakle, učiniti ako ste shvatili da nešto ne štima? Na ‘to do’ listu svakako treba uvrstiti posjet dermatologu, a nakon konzultacija i pregleda kod stručnjaka i nabavu dermokozmetičkih preparata koji će smiriti postojeće (upalno) stanje. A jedna od najčešćih posljedica prebrzog života i stresa jesu – akne.

Pogrešna je predodžba da se one pojavljuju samo u pubertetu i periodu adolescencije. Upalni su procesi često uzrokovani hormonalnim promjenama, no popriličan broj žena svjestan je da izlazak iz puberteta – u kojem hormoni luduju – ne znači i kraj nezgodnih situacija povezanih s njima.

Nose li se žene bolje s prištićima u pubertetu ili u zreloj dobi? Odgovor ja ovo pitanje uopće nije važan. Činjenica je da ih se i s 12 i s 40 žele riješiti – što prije. No, razlika ipak postoji: dok tinejdžerice muče samo prištići, žene od kasnih tridesetih muku muče i s borama.

Hrabar potez – spajanje salicilne kiseline i retinola

Baš je to na umu imala Dermalogica pri kreiranju formule novog preparata Retinol clearing oil, u kojem su se odvažili na hrabar potez: spajanje retinola i salicilne kiseline u umirujućem ulju. No, hrabri se potezi od tog renomiranog i svjetski popularnog brenda i – očekuju.

Svi kozmetički znalci apsolutno su svjesni benefita koji ta dva moćna sastojka osiguravaju koži. Salicilna kiselina organska je kiselina bolje topljiva u uljima nego u vodi. Zbog toga se vrlo uspješno koristi u tretiranju problema masne kože – jer rastapa prirodni sebum i regulira njegovu proizvodnju. Njezin se učinak bazira na keratolitičkom djelovanju: omekšavajući rožnati sloj kože ubrzava izmjenu stanica na površini i daje novima više prostora za rast i razvoj pospješujući onaj tako željeni “glow efekt”.

Retinol pak dokazano ublažava bore, teksturu kože čine glatkom i pomaže u ujednačavanju tena. Izvrstan učinak ima i na proširene pore te na problematičnu kožu. Potičući proizvodnju kolagena i ubrzavajući proces izmjena stanice kože, prava je zvijezda anti-ageinga.

Čisti, hrani hidrira i umiruje

Iako su ta dva sastojka toliko moćna da mnogi stručnjaci savjetuju da se koriste odvojeno,  Dermalogica se odlučila na revolucionarni pothvat. Spojila ih je u vrhunskom proizvodu za čišćenje, koji će kožu pritom umiriti, nahraniti i hidrirati.

Za to je zaslužna i inovativna formula te još neki u nju uvršteni sastojci, fitoaktivni lipidi poput arganova ulja koje je vrlo moćan antioksidans, ulja sjemenki šipka koje umiruje, štiti i popunjava strukturu kože te ulja jojobe zaslužnog za iznimnu hidraciju.

Profesionalni pristup

Što sve trebate znati kako biste proizvod s retinolom nanosili kao profesionalac? Treba ga aplicirati u malim količinama, da se koža navikne, i to najbolje u noćnoj rutini kako bi se izbjegao utjecaj sunčevih zraka. A kad se koža jednom navikne, možete ga nanositi i danju, samo uz obveznu aplikaciju preparata sa zaštitnim faktorom. Također, treba izbjegavati ostale eksfolijatore – osim ako njihovo djelovanje nije usklađeno s učinkom retinola.

Noćna i dnevna rutina iz Dermalogice

Dermalogica je osmislila i kompletnu rutinu. U dnevnoj se Retinol clearing oil kombinira s Clearing skin wash čistačem koji također kontrolira sebum i prevenira akne, osvježavajućim antioksidativnim sprejem Antioxidant hydramist koji trenutno hidrira, učvršćuje i poboljšava teksturu kože i bori se protiv slobodnih radikala te AGE bright spot fader kremastim gelom koji smiruje aktivne akne i ublažava postupalne pigmentacije. Na kraju dolazi Oil Free Matte SPF 30 lagana nemasna krema koja štiti od širokog spektra UV zraka te upija višak masnoće i osigurava cjelodnevni mat izgled.

Dnevna rutina: Clearing Skin Wash čistač, Retinol Clearing Oil i AGE Bright Spot Fader kremasti gel
Dnevna rutina: Clearing Skin Wash čistač, Retinol Clearing Oil i AGE Bright Spot Fader kremasti gel

Noćnoj je rutini dodano još i PreCleanse lagano ulje za čišćenje, koje zaokružuje priču o cjelodnevnoj njezi kože sklone aknama, na kojoj su se uz to počeli pokazivati prvi znakovi starenja. Retinol i salicilna kiselina u ovoj priči imaju ulogu superheroja, a posljedica njihovih “akcija” je zdrava i čista koža koja blista.

Odgovori