Gubitkom lipida narušava se barijera kože, a potragu za njima započnite ovdje

Za blistavu i hidratiziranu kožu – Phyto Replenish Oil

Gubitkom lipida narušava se barijera kože, a posljedica je transepidermalni gubitak vode i prodor slobodnih radikala koji oštećuju preostale lipide i stanične strukture u koži. Dermalogica donosi najnoviju generaciju ulja koje u tri faze obnavlja zaštitne lipide oštećene vanjskim utjecajima i starenjem kože.

Ulja za lice apsolutni su hit na svjetskom kozmetičkom tržištu – u svoju su ih ponudu uvrstili svi, od prestižnih kozmetičkih kuća do široko dostupnih brendova. Njihove blagodati su višestruke i nepobitne: pružaju antioksidativnu zaštitu, hrane, hidratiziraju, obnavljaju barijernu funkciju kože, smiruju upale i ublažavaju osjetljivost. Rezultat: blistava i hidratizirana koža.

Phyto Replenish Oil

Ipak, pokazalo se da ‘vlasnici’ masne kože nerado koriste ovaj proizvod bojeći se da će je dodatno opteretiti masnim sjajem. Evo zašto su u zabludi.

BITNA RAZLIKA

Lipidi ili masti u koži produkt su: 1) žlijezda lojnica, 2) stanica epidermisa

Lipidi koje luče lojne žlijezde imaju sasvim drukčiji kemijski sastav i funkciju od onih što ih proizvode epitelne stanice. Lojnice luče tzv. sebum koji je po kemijskom sastavu mješavina triglicerida, skvalena i estera voska. Glavni zadatak sebuma je ‘podmazati’ kožu (što joj daje gipkost) te spriječi razvoj patogenih mikroorganizama, bakterija i gljivica.

Tko onda kožu čuva od dehidracije?

Odgovor je barijerni lipidi u epidermisu. Njih proizvode pločasti keratinociti, stanice rožnatog sloja, lučeći ih u međustanični prostor. Kemijskim sastavom barijerni lipidi su mješavina ceramida, kolesterola i masnih kiselina, a vizualno ih možemo dočarati kao cement između cigli (cigle su stanice). Njihova je zadaća dvojaka: spriječiti prodor štetnih tvari u kožu te sačuvati prirodnu vlagu i elektrolite.

ZAŠTO SE LIPIDI GUBE?

Prirodnim procesom ljuštenja stanica epidermisa gubi se i dio barijernih lipida (100-150 mg na dan) koje treba svakodnevno nadomjestiti. Koža je na udaru i zbog mnogih drugih unutarnjih i vanjskih čimbenika. Njenu barijernu funkciju između ostalog narušavaju UV zrake, onečišćenje iz okoliša, preagresivni pilinzi, stres te bolesti poput psorijaze, atopijskog dermatitisa i ekcema. I naposljetku ono na što ne možemo utjecati – prirodni proces starenja kože u kojem gubimo lipide, a stanična se obnova usporava.

BLAGODATI HLADNOPREŠANIH ULJA

Narušena dermalna barijera, pojačana dehidracija (tzv. transepidermalni gubitak vode) i prodor slobodnih radikala koji oštećuju stanične strukture samo su neke od posljedica gubitka barijernih lipida.

Dermalogica je odavno prepoznala blagodati proizvoda na bazi hladnoprešanih ulja – od čistača preko seruma do pilinga, a sada je dostupno i ulje za lice čija je osnovna namjena upravo nadomještanje lipida i jačanje dermalne barijere.

phyto-triactive

PO ČEMU JE PHYTO REPLENISH OIL JEDINSTVEN?

Naš brend već desetljećima stvara inovativne proizvode s prirodnim aktivnim sastojcima. Takav je i Phyto Replenish Oil koji na koži djeluje kao štit braneći je od slobodnih radikala i štetnih utjecaja iz okoliša, pomaže u njenoj regeneraciji i održava prirodnu vlažnost. Može se nanijeti ispod hidratantne ili zaštitne kreme, pomiješati s kremom ili koristiti samostalno. Miris japanske ruže, brzoupijajuća satenska tekstura i gotovo iscjeljujući učinak fitoaktivnih tvari razlozi su zbog kojih će ovaj proizvod postati temelj vaše svakodnevne njege.

 

 

Odgovori

Povezani članci

NJEGA LICA

Dvostrukim čišćenjem do blistave kože

NJEGA LICA

Njegovo veličanstvo retinol: sastojak koji dokazano briše bore i pore